Volti Subito med Virpi Pahkinen

Här på Marikas är det som vanligt full fart! Under hösten har vi haft flera kända dansare och koreografer som har hyrt våra lokaler. Alldeles nyligen hyrde Virpi Pahkinen lokal för att repetera inför sin show Volti Subito som just nu visas på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Med Volti Subito vill Virpi vända koreografins ansikte mot det som handlar om människans inre hastighet. Hon ställer sig frågor som: kan rörelserna förankra oss människor i djupdelar av våra hjärnor?

Vi rekommenderar den här föreställningen för lite äldre barn, ungdomar och vuxna. Det är verkligen en föreställning som passar alla!
Boka biljetter på www.kulturhusetstadsteatern.se

Skolans vd Marika Hanson såg showen tillsammans med vår koordinator Helen Kerzendörfer.

Föreställningen byggde på modern dans där olika rörelser gick in i varandra med både barn och vuxna i ensemblen. Motsatser i form av små och stora dansare, styrka och svaghet genomsyrade föreställningen. Marika berättar att det var en känslomässigt stark upplevelse, med väl vald musik som satte avtryck och koreografi som väckte såväl frågor som känslor.

Avslutningen var stark och alldeles magisk!

 

Virpi Pahkinen José Figueroa.jpg
Virpi Pahkinen José Figueroa” by BergbohmOwn work. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons.

Leave a Reply

  • (will not be published)

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>