Praktisk Info

Praktisk information gällande danskläder, skor, vattenflaska, elevrabatt, missade danslektioner etc…

Danskläder och dansskor

Funderar du på vad du behöver för kläder och skor på våra klasser i Balett, Jazz, Contemporary eller Street? Här hittar du svaren!

Balett

Vi på Marikas rekommenderar dansdräkt, trikåer för den som vill. Det går också bra med t- shirt eller linne och shorts. Håret bör, främst av praktiska skäl, vara uppsatt i knut eller liknande så att det inte faller ner i ansiktet. Inga stora smycken.

På fötterna vill vi att ni har balettskor.
På vissa av våra balettkurser för barn önskar läraren att deltagarna är barfota. Stäm av med läraren vad som föredras.

Jazz, Contemporary och Dansmix

Dansdräkt eller t-shirt och trikåer, jazzbyxor, sweatshirtbyxor eller dylikt. Tänk på att inte ha alltför stora kläder, det försvårar för läraren och dig själv att se hur dina rörelser.
Läraren informerar om vad som passar bäst på fötterna, barfota, gymnastik – eller jazzteknikskor. Om gymnastikskor ska användas, vänligen tänk på att de ska ha sulor som inte lämnar märken på golven och att de är rena.

Hiphop/Streetdance

Här är det bekväma kläder som gäller! ”Baggykläder” går in och ut i hip-hop mode men oavsett personlig stil ska man känna sig bekväm så träningskläder eller så kallad ”streetwear” är vanligast. Keps eller mössa är helt rätt men absolut inget måste!

På fötterna gäller rena sneakers med sulor som inte lämnar märken på golvet. Det går bra att avvakta med eventuella klädinköp till efter första kurstillfället.

Stagelinjen

På Marikas Stagelinje har vi dresscode och färger för olika åldrar. Fråga efter mer information i receptionen eller av din lärare.

Har du fler frågor om danskläder är du välkommen att kontakta oss: info@marikas.se | 08-33 26 80

Du får rabatt på Dance och gymshop

Alla våra elever får rabatt på sina köp på Dansbutiken. Mer information hittar du via: https://www.dansbutiken.com

Vattenflaska

Vill du dricka vatten under lektionen var snäll och ha med sin egen vattenflaska. Viktigt att tänka på att ren vatten är bäst för kroppen. Ej läsk eller dylikt under lektionen.

Ta igen missade lektioner

Har du missat en eller flera av dina dansklasser?

Fr.om. tredje kursveckan på terminen har du möjlighet att ta igen klassen du har missat. Fråga i receptionen om det finns lediga platser mejla liana@marikas.se. Du kan inte ta igen en klass i förskott och du behöver ta igen dina missade klasser under en och samma termin.

Kvarglömda skor eller saker

Det finns en låda i hallen som är just för kvarglömda skor. Kvarglömda kläder har vi lagt i en låda i tjejernas omklädningsrum.

Nivåindelning

Välj hellre en grupp som kanske är lite för lätt första gången än tvärtom! Läraren kan alltid hjälpa dig att hitta den rätta gruppen.