Afro & Dancehall

 

Under afro/dancehall-klasserna på Marikas går Andrea igenom båda dansstilarna var för sig men brukar även ibland mixa stilarna i vissa koreografier. Andrea finner mest inspiration av östafrikansk dans som hon även blandar med härliga dansstilen Azonto från Ghana. Vi jobbar med låg tyngdpunkt, arbetar mycket med höfterna, låren och ryggslutet samtidigt som vi dansar till härliga afrobeat-låtar.

Inom dancehallen dansar vi med mycket attityd och dansar till riktig dancehall från Jamaica. Vi blandar old school, new school och dancehall queen för att gå igenom alla olika stilar inom dancehallen. Andrea berättar även mycket om kulturen samtidigt som hon lär ut dansen för att eleverna ska få rätt känsla.

”På mina lektioner är det viktigaste att ha det roligt och lära sig att släppa loss ordentligt. Vi dansar till riktig dancehall musik och blandar dancehall moves med härliga afrikanska steg. Lektionerna börjar alltid med en ordentlig uppvärmning och vi avslutar klassen med en lång och härlig stretch. Under klasserna jobbar vi med teknik, olika kombinationer och koreografi men fokus ligger på att bli ett med musiken, dansa som aldrig förr och låta svetten rinna.”

Andrea Grossmann, dancehall lärare

Är du under 16 år och vill dansa dancehall? Vissa undantag kan göras i samråd med föräldrar och våra lärare.

Äntligen kan du dansa Dancehall i Stockholm!

AfroDancehall
Level Start Day & time Instructors    
200 VT-20-Afro/Dancehall Stud/vux Anp FULLBOKAD!, N

Start 20/1.
Mån 18.30-19.45
15 ggr.
Instructors Andrea.
N 20/1 Mån 18.30-19.45 15 ggr Andrea Info/book 27 anmälda till 25 platser