COVID-19

“Life keeps dancing on, just a little bit further apart!”

Att en pandemi pågår har inte undgått någon av oss, nya regler och restriktioner tillkommer med jämna mellanrum. Här nedan kan du läsa om hur vi på Marikas jobbar för att motverka smittospridning och sjukdom:

Uppdatering 27 April 2021:

Marikas kursverksamhet fortsätter som tidigare men kommer att anpassa sig efter de nya restriktionerna och råden från FHM omgående.

Det är ni föräldrar, barn, elever & kunder som är avgörande länk för att begränsa smittspridnigen genom att följa föreskrifter och allmänna råd.

Du som elev eller anhörig till elev bör tänka på:

Lämning och hämtning av barn sker utanför Marikas lokaler.
Precis som på förskola och skola. Marikas personal tar hand om barnen och hjälper till med kläder och toalettbesök. 
Förbered barnen hemma på att ni inte kommer följa med in, byt om hemma och packa väskan tillsammans så de vet vad de tar med sig till och från dansen. Berätta att ni kommer vänta utanför när de dansat klart och att de själva samlar ihop sina tillhörigheter och går ut till er. Personalen hjälper till.

-Kom ombytt och så nära på lektionens starttid som möjligt

-Tvätta händerna innan och efter klass

-Håll avstånd till varandra

-Dela inte utrustning med varandra. Detta kan t.ex. gälla vattenflaskor, munskydd m.m. som kan överföra saliv.

-Undvik om möjligt gemensamma omklädningsrum

-Res till och från aktiviteten individuellt

-Måste du som anhöriga komma in i lokalen, använd gärna munskydd.

-Är du hostig, snorig, febrig eller känner att ditt allmäntillstånd är försämrat så stannar du hemma.

Vad vi på Marikas gör

Maxantalet i varje dansgrupp är anpassat efter salens storlek och följer pandemilagens krav på 10kvm/person.

Vi kommer fortsatt att erbjuda alla våra elever och besökande att tvätta händerna med tvål & vatten, samt använda sig utav handsprit. Handsprit kommer finnas tillgänglig i alla salar och även vid entré samt reception.

För att undvika trängsel har vi minimerat antalet vuxna i lokalen. Endast personal får vistas i lokalen. Hämtning och lämning sker nu endast strax UTANFÖR våra lokaler. Personal har rätt till tillsägelse av överträdelse vid denna regel. Nolltolerans gäller!

Vi undviker att dansa med närkontakt. Par-danser undviks i högsta mån och när vi dansar i salarna så håller vi ordentligt med avstånd. Vi utnyttjar hela salen, och kommer från och med kursstart 2021 (25 Januari) att börja markera våra ytor för att underlätta rätt avståndshållning och begränsningar.

Vi har ökat antalet extra-insatta städningar av lokalen och alla studios. Alla handtag rengörs regelbundet för din säkerhet.

Vi delar inte bestick, vattenflaskor eller liknande med varandra, och rekommenderar att syskon, elever och besökare gör detsamma.

Glöm inte att röra på dig är en del av att hålla dig frisk! Så länge du är frisk så är du välkommen till Marikas (under förutsättningarna att du läst igenom våra regler och lyssnar på dessa).