Blogg

TERMINSSTART 22 Augusti!

Varmt välkomna till en ny termin fullspäckad med klasser, nya fantastiska lärare och många droppar svett och massor med skratt! Vi har verkligen saknat våra fina elever och ser även fram emot att träffa alla nya. Även om det varit otroligt skönt för oss också att få lite ledighet så ser vi alltid fram emot… Read more »

MARIKAS ELEVSHOW 2022

“Det börjar med att våga!” Den 22 Maj firade vi vårat stora 30-års jubileum som vi sett fram emot sååå länge! Bland hundratals barn, ungdomar & vuxna kunde man se härliga nummer från våra elever, och några av danskategorierna var; Balett, barndans, Streetkids, Contemporary, Showdans m.m. Vi hade även ett färgstarkt gästframträdande utav Stockholm High… Read more »

LOV PÅ MARIKAS!

Här hittar du all information du behöver om kommande lov & terminer. “Det är inte bara teknologin i dagens samhälle som behöver laddas… – Marika Hanson Efter många svettiga, härliga och roliga veckor hos oss (hur underbart det än är att dansa!) så förtjänar vi alla ett välbehövligt lov med nära & kära omkring oss…. Read more »

Anmälan VT 2022

Välkommen att dansa in våren med oss på Marikas Dans och Modestudio i Stockholm! 🕺🏻💃 Välj mellan flertalet dansklasser såsom Balett, Barndans, Dansmix, Jazzdans, Hiphop/Streetdance, Afro & Dancehall, Frigörande dans, Seniordans med flera. Vi erbjuder professionella dansklasser med välutbildade och pedagogiska lärare i fräscha lokaler i centrala Stockholm. Anmälan är nu öppen! Vi har även… Read more »

DANS & YOGA workshop!

Frida Wirsén gästar Marikas Start: 20 November 2021 Ett unikt tillfälle att möta Frida Wirsén som är inbjuden som gäst för att skapa space och sprida magisk energi. Frida är en av Sveriges främsta yogaprofiler och vill alltid leverera yoga med glädje. Två år i rad har hon varit nominerad som årets förebild och årets… Read more »

Stagelinjen – Audition

Marikas Stagelinje är en ettårig dansutbildning för elever som verkligen vill satsa på dans och utveckla sitt scenspråk tillsammans med andra passionerade danselever! Våra professionella danslärare arbetar för att du som deltagare ska få förståelse för olika danstekniker och dess verktyg. Stagelinjen är perfekt för dig som vill gå i en grupp med målinriktade och motiverade elever… Read more »

Digitalt Öppet hus 2021

Länk till 17/1 – 10:00  Som ni förstår så kommer öppet hus under året 20/21 vara lite annorlunda, men precis lika informativt som vanligt!Vi kommer ha öppet hus ONLINE VIA ZOOM Söndagen den 17/1 mellan kl.10.00-12.00 och kl.16.00-17.00 Varje person registrerar sig via Zoom i förväg och får länken direkt via mejl. Passa på att ställa… Read more »

Danskalas på Marikas

Söker du efter ett roligt koncept till ett barnkalas? Barnkalas med en rolig danstema kallar vi för danskalas. Temat för kalaset väjer du själv och sen lägger våra lärare upp en klass efter era önskemål. Populära teman har varit Frozen, prinsessa, äventyr, modevisning, popartist osv. Om du behöver hjälp med att välja tema så hjälper… Read more »

Dance Experience

“Med dance experience rör du dig helt fritt till musik under guidning. Inga krav och ingen prestation, bara din egen lust och energi sätter gränserna” Det är roligt att dansa. Dessutom utvecklar du din kondition, kroppskännedom, kreativitet och förmåga att uppleva nuet. ​I Dance Experience bryr vi oss inte om hur dansen ser ut, fokus ligger på vad… Read more »

Välkomna på Drop in!

Har du svårt att bestämma vilken danskurs du vill gå? På Marikas erbjuder vi Drop-in på samtliga klasser. Se hela vårt utbud under danskurser. Drop in: 200 kr/klass. Prova hur många klasser du vill (i mån av plats), innan du anmäler dig till din favorit! Schema för Höstterminen 2020 finns redan uppe. Tveka inte att höra av dig… Read more »

Välkommen tillbaka Josefin Elcar!

“Nu är jag tillbaka som 20-åring och det känns som att komma hem” Kul att få ett ansikte på dig, berätta gärna vem du är?  Jaa, eller jag började när jag var 2 år och gjorde ett uppehåll vid 13 års åldern då jag ville lägga all energi på skolan. Nu är jag tillbaka som… Read more »

Tillfälligt uppehåll pga. Coronaviruset

Tillfälligt uppehåll 23/3-13/4

I och med den rådande situationen med Covid-19 (Coronaviruset) kommer all aktivitet på dansstudion att pausas under perioden 23/3 – 13/4 2020. Vi hoppas kunna återuppta lektionerna efter påsklovet. Terminen kommer därmed förlängas med två veckor. Vi kommer ha lektionerna som vanligt under denna vecka (v. 12) för alla elever som känner sig friska!  Vi… Read more »

Modeshow Hummel

Marikas elever från Stagelinjen har i veckan gått modevisning för “Hummel”. Modevisningen ägde rum på Scenkonstmuséet i Stockholm. Stämningen var på topp! Se filmklipp från veckans grymma modeshow! Tack till alla som deltagit.

Burlesk Elevshow!

21 Maj smäller det! Trumvirvel tack! Ni har hört det ryktas hela vintern, och nu kan vi ÄNTLIGEN presentera line-uppen för vår Burleska Elevshow på anrika Maximteatern den 21 maj. HURRA! Teatern kommer att fyllas av burleskelever från vår fantastiska skola. Vi erbjuder en treårig burlesklinje under ledning av headmistress Miss Diamond samt den Svenska… Read more »

Hejdå 2021, välkommen 2022

Må 2022 bli året då dina drömmar slår in Vilket år vi har haft! Vi på Marikas känner oss så himla tacksamma över att vår verksamhet vuxit så det knakar även under pandemins järnhand om oss. Vi låter vårat ledord för året vara tacksamhet och ser fram emot ett dansande nytt år tillsammans med både… Read more »